Tuesday, 15 November 2011

Usop Mee Udang Pulau Sayak

Salam Satu Blogger...


Sepatutnya entry nie siaran semalam..tapi oleh kerana letih campo malas maka ari nie baru kiter bersiaran yea..emm..Semalam encik hubby masih bercuti..mcm biasa la dia nak ajak gi jenjalan cari pasal..wife ape lagi..suka la sangat2 kan...x payah nak masak2 bagai..So entry kali nie masih lagi entry terjah dapur kedai orang yea..*nyorok dari Yana Halim* huhuhu...sedor dighi betoi yea..asek masuk dapor kedai jer...dapor sendiri bila nak berasap neh...haaa..ade gak entry dapor sendiri ari neh...tunguuuuuu....


Berbalik pada kesah jenjalan semalam k...smlm kiterorg gi Pulau Sayak...pada yg tak tau Pulau Sayak nie kat mana..Pulau Sayak nie di negeri Kedah yea..Ianya di tanah besar je k..x perlu nak naik feri atau bot..berkereta ajer..nak jalan kaki pun takpe..jom tengok maps-->Pulau Sayak


Apa yg special kat Pulau Sayak nie mee udang la..ada banyak restoran mee udang..yg kiter pegi semalam nama restorannya Usop Mee Udang..kedainya selepas FRI Pulau Sayak..turun bukit di sebelah kiri...
Kiter pun x pernah pegi sebenornya sebelum nie...atas rekemen seorang kawan kiter pun try la..emm..bila sampai je tempat tu..kiter suka sangat dengan suasananya...santai dan berangin jer...


              Ce tengok permandangan dari meja kiterorg...cantik jer..


              Suasana yang berangin..dengan bunyi ombak..santai sangat...


                             Menu yang ader kat kedai nie...




     Nie la rupanya mee udangnya..yg nie mee udang special..harganya Rm10.00...Rasanya pulak
biasa2 ajer...udang ada la dalam 6 ekor camtu...sayur apa pun x de...cuma ade udang jer..yg specialnya kerana udang tu fresh la kot kan...




   Udang goreng kunyit..makan ngan nasik putih...harganya Rm10.00 gak...




Tomyam campur..emm..kiter lupa lak nak tanya harganya berapa...rasanya biasa2 jer...




Ok..itu ajer la review kiter tentang tempat nie ya...kiter rekemenkan tempat nie pada yang suka pada suasana santai....Selepas makan2 kiterorg gi Pantai Merdeka lak..tapi x lama pun kat sana..tak sempat nak bergambar pun..hujan dah turun...Pantai merdeka dah upgred food courtnya..nampak la manarik dan kemas sket...Rasanya dah lama kot food court tu buat baru..cuma kiteorg je yg dah lama x pegi Pantai Merdeka...


Lepas dah ujan..terus je la kiterorg berangkat..ingatkan en hubby nak balik..rupanya singgah lak tesco extra..shopping2 barang dapur..gegirl kembar kiter tu suke benor hangkut itu ini..mcm ler nak bayor sendiri..sampai kaunter wat2 vodoo jer memasing..huh! bijak2....jimat le dorang..turun bawah siap leh beli t-shirt angry bird..ngan tudung ler..broach ler...


Nak balik singgah lak makan Char Kuey Tiaw kat Permatang Pauh..en hubby x nak makan..tapi wife ngan gegirl kembar memang hantu Char Kuey Tiaw...hehehe..mkn sampai licin...aiman n haziq mkn nasik lemak je..pastu asik2 mintak udang je kat kiterorg..oder lagi udang goreng utk dorang ratah2..ishh..heran..anak tokey char kuey tiaw tapi macam x jemu2 je makan char kuey tiaw..x ambik gambo pun..jaga ati en hubby yg juga tauke Char Kuey Tiaw...apa2 pun Char Kuey Tiaw en hubby still the best lah....






Photobucket

1 comment:

Miss Purple Ungu said...

bestnya tgk gmbr mee udang tu
lapar plak mlm2 gini :)

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog