Friday, 11 November 2011

Original Chicken Chop Shop

Salam satu blogger...


Ini adalah entry tertunggak akibat dari kebizian yang teramat..hehehe..tapi oleh kerana gamba2 semua dah snap kiter siarankan jugak la entry nie yea...Entry jalan2 cari makan..


Makan western food gak..kat area Teluk Air Tawar..x jauh dari Restoran Aidys yg kiter pernah review dalam entry jalan2 cari makan kiter sebelum nie..




Ini la restorannya..Nama restoran nie ialah Original Chicken Chop Shop...kedainya sungguh meriah ngan lampu2..sungguh menarik perhatian..Pengunjung pun agak ramai la..Menu special kat sini ada western food la kot..sesuai ngan nama restoran kan..ade jugak la menu tomyam segalanya tu..tapi kiter sekeluarga try makan menu westernnya la..emm..jom tengok apa menu yg kiter sekeluarga cuba...


                                  Katalog Menu
                             Menu western yg ade kat restoran nie...
               Minuman yg kiterorg oder,,milo ais,kedondong asam boi,karot susu dan laici...
           Nasi goreng special...huh! kiter tak puas hati tang nie la..ade ke yg special hanya letak hotdog 2 ketui..hishh..tak berbaloi langsung...nasik tu goreng kosong je..cuma ada lauk ayam masak merah la kot..itu yg di katakan special...
         Sizzling lamb...emm..boleh la tahan sos dia..tapi lagi best sizzling kat restoran aidys di seberang jalan nun...


           Chicken chop pun so so ajer la..boleh la try..x de la special mana...


Kiter kasi 2 bintang ajer la untuk restoran nie..kalau nak relax boleh la datang sini..suasana restoran yg menarik dan selesa...


Edit: Ada yg bertanya Teluk Air Tawar nie area mana kan..hehe..silap kiter x explain kan..mcm la semua org tau area kiter nie...emm..kalau org belah utara nie sebut Teluk Ayaq Tawaq...haaa..best je kan bunyi dia..kihkihkih...terletak di area seberang perai utara nun..pernah dengaq Pantai Bersih X..??haaa..kot belah area sana la....


Photobucket

5 comments:

yana halim said...

Saya suka restoran F1 kalau bab2 western nie kak sal. Big plate pun ok jugak. Kat area Bm nun Victoria station kot.

Kak Sal said...

restoran F1 N Big Plate tu kat mana??ce citer...kot2 nanti2 kak sal leh terjah....

CTK said...

wahh..terliuq tgk air tu kak..tgh dahaga gilew2 neh :D


*ct jeles skit lau org post sal makanan..hahaha

Kak Sal said...

ishh...tetiba akak pun rasa dahaga...emm..nak pi minum lah...

Anonymous said...

sy da pnah g restoran ni..fuhh..servis mmg trbaik lah..2 jam tgu tuk dpn makanan,,ikutkn ati mmg nk blah,tp x smpai ati nk wat cm 2..sabo je la..huhuuu

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog