Friday, 18 November 2011

Cuti Sekolah Dah Bermula

Salam satu blogger..


ehsan en google


Yak Yak Yea la budak2 skolah...dah start bercuti bagi negeri Kedah dan yg sewaktu ngan nya..suke bebenor dorang kan,,huh!Hingaq bingaq la umah kiter nanti..kalau keje shift malam jenuh la nak bersabar ngan riuh rendah dorang main dalam umah...hohoho..


Sinonim la ngan cuti sekolah mesti la ade banyak majlis kenduri orang nak bernikah..nak bersunat pun time nie gak la..nak bercuti2 mesia pun time nie gak la..budak2 confirm merengek2 ajak gi bercuti...macam ler x pernah cuti kan..anak2 bercuti..mak bapak pun ambik peluang nak bercuti sama2 la..nak spend masa2 yg berkualiti bersama keluarga tersayang..


Along ngan angah skrg nie tengah keje ngan abah dorang ..cari duit nak pegi bercuti ngan beli peralatan sekolah baru..kelmarin kiter dah pegi ambik duit Rm100 yg kejaan bagi..Alhamdulillah.. lepas la nak beli baju skolah kan..eh! ade yg cakap sikit ekh?? alaa..bersyukur la tuu..takkan nak kasi sorang Rm500 lak..kayo la sangat kejaan tuh...hohoho..boleh je kalau nak bagi pun


Budak2 nie confirm nak semuanya peralatan baru..apa la thema lak tahun nie..angry bird la pulak kot..tahun lepas upin ipin..Kalau zaman kiter dulu pakai je beg lama selagi x koyak..sampai out of date pun dok pakai lagi..uniform pun beli 2 tahun sekali..tapi anak2 sekarang nih..tiap2 tahun pun nak tuka uniform baru..yg lama tu dah jadik belacan..kaler putih dah jadik kelabu taik anjing...hehehe..tah aper2 dorang buat kat skola..macam pegi motong getah jer..punya comot...ehh..kiter cakap pasal boboy kiter ekh..ye la..ade gak la yg tertip..pegi balik sekola bersih..putih melepak jer...Tapi gegirl kiter pun sama gak..nak tuka semua baru gak..buat semangat nak pegi sekolah la konon...haishhhh....


Ok la..selamat bercuti pada yg dah start cuti dan yg bakal bercuti...Pastikan keselamatan di utamakan.bye






Photobucket

6 comments:

sis92 said...

untungla cuti, kita esok dah balik kampus wuu :(

annenyss said...

yeay cuti! :p

Miss Purple Ungu said...

siap ada tema nk beli brg sklh anak ye kak sal hehehe :)

Kak Sal said...

yea la cik purple..ikut kartun2 yg popular skrg nie..kalau bukan angry bird pun mungkin boboiboy..hehhe

Cik Nurul said...

tak start cuti lagi... minggu depan baru abes exam... -.-

~yeay yeay yeay! *utk minggu depan* ahahaaa =D

Selendang Merah said...

minggu depan sm strt cuti gak rindu nya nak balik kmpg jumpa abah n mak kat pahang...

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog