Thursday, 24 November 2011

Kek Karamel


Salam Satu Blogger...

Akhir2 nie bernafsu betul kiter nak menerai resepi2 yg comel2 nie..salah satunya nie la..Kek Karamel..dah berjebah dalam blog2 masakkan kek nie kan..yg nie sebenornya cubaan kali ke2..mlm tadi kiter gigih berusaha nak merealisasikan*skema giler*impian kiter untuk melihat hasil kek karamel yg comel lote dari air tangan kiter...

1st time kiter buatkan..bahan karamelnya tu ade taruk roti sandwich 2 keping..emm..kiter lupa la resepi saper yg kiter try tu..nanti kiter cari yea..Resepi nie sedap rasa karamelnya..tapi kiter buat x menjadi lak..hanyut ke laut jadinya..huhuhu..tapi rasanya mabeles la..dan masa buat tu kiter punya teruja nak tengok hasilnya sampai terlupa nak taruk kaler..plain je la..dah tu memandai2 lak nak taruk kaler kemudian..mana nak boleh kan..hehehe..ajaran sesat mana la kiter blaja nie..kuikuikui..

2nd time kiter buat resepi lain lak..resepi nie kiter ambik dari annaqawina tq yea..tapi kiter x de la buat yg beralun2 tu..cuma buat biasa2 jer..sempat gak la kiter letak kaler kali nie..cuba buat sebaik mungkin..ikut resepi betul2...dan hasilnya menjadi gak la..walau x excellent sgt...




Nie rupa kek yg kiter dah siap pelangikan..emm..masa nie excited giler..mcm x sabar je nak tunggu hasilnya..






Taraaaa...mcm tak sempat2 nak sejukkan kek tu dulu..terus je potong..nak tengok pelanginya tu la..emm..comot je kan hasilnya...abaikan lapisan hitam kat bawah tu yea..buat2 x nampak sudahhh...hahaha..itu la pasal..x yakin pada resepi..gi taruk api atas lak selepas dah masak tu...elok nak comel dah jadik buruk lak...tapi kali nie karamelnya elok je..takde hanyut macam yg 1st tu...cuma rasanya mcm kurang sket..yg 1st tu lagi sedap kata anak2...emmm..ade sifu2 kek karamel yg sudi membantu x...????
Kalau ade tu sila2 la share yer..sharing is caring...Kiter x letak lagi resepi kali nie yea..nanti kiter nak try lagi sampai menjadi..comel n mabeles baru kiter letak resepi..


Luar pagar ade jambu batu,
sila petik sambil berdiri,
jika ade yg sudi membantu,
sila la tampilkan diri.....*pantun x leh blah*




Photobucket

5 comments:

Sugar 'n' Spice said...

kak sal...try ikut resepi kek kremel ni kt blog sy...kompom jd....

@lfidah @dim said...

kak sal,sy bt pun tak brp jadi..bhgn kek tue xmasak.karamelnya pulak mcm tak keras..dah 2x buat..rasa putus asa..

Kak Sal said...

mimie..resepi yg akak buat nie pun sama la ngan resepi kat blog mimie tu...

Kak Sal said...

fidah--tu la akak pun buat 2 kali dah..x jadi2 gak..emm..ada rasa nak cuba lagi nie..

fiezah91 said...

hantar sini sikit kak.ehehe :P

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog