Monday, 14 November 2011

MONrods Kulim

Salam satu blogger....


Entry jalan2 cari makan lagi....wahhh...ahakS!! Rasanya perlukah kiter tuko tajuk blog kiter dari sudut dapur ku itu kepada dari sudut kedai orang....hakhakhak...Entry makan luar lebih banyak dari yg di masak di dapur sendiri neh..ape kes der...*malo*


Pantang je encik hubby tu cuti kan..nak keluar berjalan je kekdahnya...emm..kebetulan kiter pun cuti gak..
Kali nie kiter try makan kat kedai yg dekat jer...MONrods..emm...pada yang tak tau..kedai nie dekat Kulim la..apa nama taman tu pun kiter x tau...dekat ngan Taman Selasih...belakang Esso tu...ikut jalan nak ke Kulim...


 Nie la kedainya...nampak sign board nie dari jalan besar lagi...  




Nie pulak pandangan dari sisi kedai....


Nampak tak iklan unplugged M.Nasir tu..??em..MONrods nie kerap panggil artis datang buat persembahan...masa kiter datang nie x de la pesembahan dari artis..cuma ada nyanyian live dari saper tah..kiter x pegi interview lak namanya saper...


                Nie La orgnya yg perform live mlm tadi..best jugak la hasil nyanyiannya...


Ok sekarang meh tengok aper yg kiterorg makan tadi...banyak gak la menu kat sini...makanan biasa macam nasik goreng...segala2 yg goreng2 tu la...semuanya ade...Tapi menu pilihan kiter mlm tadi semestinya western la...ishh..western lagi...ala2 omputih la pulak kan...*perasan*




            Nie buku menunya..


Minuman dah sampai...yg 1st tu namanya Tutty Fruity Iced Blended..harganya Rm6.90..rasanya masam2 manis...yg tengah tu Chococino Iced Blended harganya RM6.90 dan yg last tu MONrods Iced Blended harganya Rm 7.90...emm..semuanya sedap..


                     Tak lupa gak sky juice...percuma saja...


 Yang nie Hot Mocca...emm...best gak..harganya Rm 4.90..
 Sambil tunggu makanan sampai..meh possing dulu...
                          Menyenget je Aiman nak possing ngan angah...


                           yummy...bestnya iced blended nie...


 Pissss...Haziq x suke la makan makanan org putih nie...nak nasik..tapi malas nak cakap..takut makan x abis...pasal kat umah tadi baru je makan nasik....huhuhu


          Baby tak nak yg lain..nak yg nie gak...pasal ade Oreo kat dalam tu...


 Dah sampai pun makanan...Black Pepper Chicken Chop..Harganya Rm 12.90..


 Nie Mushroom Chicken Chop..Harganya Rm.12.90 gak...


 Lamb Chop..harganya Rm14.90...best lamb chop nie..tulang x de pun..isi je..black pepper sos pun best...


 Spaghetti Bolognese...harganya Rm12.30...best la sos bolognesenya..yummy..!!




Nahhh...dah kenyang makan...hambekk..gi la bayor!!..


Semua menu yg kiterorg cuba diatas sedap...kiter kasi 4 bintang untuk MONrods...
Gambo yg kiter amik mlm tadi mcm x cantik jer...emm..olympus kesayangan kiter nie dah nazak ker..?? emm...mcm nak kene tuko baru jer neh....*harap2 en hubby baca entry neh*




Photobucket

4 comments:

yana halim said...

waaahhhh....perenggan paling atas paling best dibaca. Sedo dighi betoi. hahaha...

Kak Sal said...

hahaha...ofkos ler sedo dighi asek entry terjah dapor kedai jer...sebenornye dapor sendiri berasap gak..cumanya menu2 biasa jer selalu..jarang yg luar biasa..

host said...

yg nynyi 2 tokei monrods :)

host said...

yg nynyi 2 tokei monrods :)

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog