Sunday, 26 June 2011

Sekadar Blogwalking saja ke..??


Assalamualaikum..salam satu blogger..Hari nie kiter ade masa nak blogwalking...bukannya selalu sangat kiter blogwalking nie...hanya bila ada kesempatan je la..maklum la kan..kiter nie ada banyak komitmen yg perlu di utamakan..tu la pasalnya kiter berblog ni sekadar hobi..dan mengisi waktu yang terluang..boleh gak kiter jadikan tempat untuk bersembang...



Semasa berblogwalking..ada sesuatu yg kiter tertanya2..ada yg kiter jumpe blogger yg berblogwalking hingga beratus2 blog setiap hari...huii..bagi kiter mcm imposible jer..mungkin bagi sesetengah blogger itu perkara biasa..Kiter nie kalau blogwalking..kiter suka stay kat satu2 blog tu..kalau menarik entrynya maka agak lama la kiter kat situ..kiter suka belek entry2..komen2...apa sajala yg menarik kat blog tu...so macamana la nak sampai beratus2 kan...Nie kiter nak tanya sket...korang blogwalking hanya sekadar say" hai saya berada di sini..follow awak...dan follow saya balik..."begitu sje ke..??emm..ikut la cara masing2 la kan..bagi kiter yg berblog sekadar hobi nie..yg x pernah terpikir pun pasal hala tuju blog kiter nie...rasanya akan teruskan seperti cara kiter la..coz kiter mengharapkan orang ikhlas nak follow kiter kerana suke ngan blog kiter...bukan hanya kerana nak minta balasan untuk di follow semula..dan insyaAllah..kiter pun sebenarnya..sentiasa akan membalas setiap kunjungan tanpa di suruh2..andai ditinggalkan link..


Errr..naper tetiba jer mood membebel kluar lak nie...????hehhee...










Dah bace ke..??jangan la segan2..sila la komen..

9 comments:

~syue~ said...

sory akak.. td x abes loading blog akak lg..tgk sume wrna putih,so x nmpak tulisan..tp sekarang da nmpak bckground.and nampak je tulisan :)

Sharif Dez said...

Tak sanggup nak jenjalan kat semua blog. Kadang-kadang tersangkut jugak kalau jumpa entri2 menarik, macam yang kak Sal cakap tu.

blog sharifdez

Tengku Puteri said...

salam ziarah... emm..klu blogwalking..jumpa entry yg bleh bg komen..sy komenlah.. klu entry yg sy x fhm & sbgainya sy bg salam je dkat shoutbox... heeee

Kak Sal said...

Sharif-ada benar gak kan...bila ada entry menarik pasti tersangkut..tu la pentingnya buat entry kasi org minat nak teruskan membaca kan...emm..bukan mudah tu..

Tengku- sama la akak pun kalau blog yg entrynya x menarik minat..bagi salam jugak la..

~syue~ said...

layout ni da cntik, :)
tulisan ni pun sesuai.. happy blogging akak ^^

selalunya, saya bw org2 yg komen kat entry dlu, n bls komen dorang..

dan sy pon sama gak mcm tengku tu..entry yg mnark, bru saya komen hehe

ASaDa RyutaRo said...

biasanya blogwalking dari tajuk entry yang keluar di gengblogger, dashboard atau group di facebook. memang akan baca jugak entry. kadang komen, kadang tidak. kalau semangat lebih rajin, terus godek entry2 lain..

cara saya ni payah jugak nak capai seratus. hahaha..

tapi jadi macam banyak blog dilawat setiap hari bila membalas kunjungan orang lain. :D

Ini Kisah Tia said...

blogwalking tu cuma nak menghebahkan kewujudan blog dia kak . Tia pun selalu blogwalking sampai beratus blog .

tapi , blogwalking pun Tia tetap ada blog yang menjadi singgahan tetap Tia :)

adan said...

dulu time waktu mula2 dlm dunia blogger ni memang pernah buat gak menjerit kat shoutbox tu.. tp bila dah lama sikit dalam dunia blog,saya dah mula kurangkan menjerit kat shoutbox.. lebih baik tumpu pada rakan blogger yg singgah dan baca entri.. kita buat entri untuk orang baca.. apa salahnya kita singgah blog mereka terlebih dahulu baca entri mereka dan klu rasa berkenan komen..

Kak Sal said...

semua org ada cara memasing kan..dan memang tak dinafikan..ada blog yg entrynya x menarik minat kita membaca..so tinggalkan jejak je kat shoutbox..dan ada blog yg entrynya sgt2 menarik sampai kite ketagih dan mula mengorek entry2 yg lainkan...

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog