Thursday, 16 June 2011

Review Filem KL Gangster

Semalam kiter dah gi tengok filem KL Gangster neh..Dah berapa ari kat pawagam pun masih ramai lagi.Biasanya kalau filem lain working days cam x ramai sangat la org kan..tapi mlm tadik ramai lar..kiter dah memang teruja sangatkan nak tengok..so blasah ajer lar...


Kisah bermula dengan watak Malek(Aaron Aziz)kluar dari penjara,Malek lepak dalam penjara selama 5 tahun akibat dibelot oleh anak tiri King(Rizduan Hashim)King ni ketua gangster la..dulu boss kepada Malek gak..anak tiri dia Shark(Shamsul Yusof).Ada 2 gangster yg berpegaruh,satu lagi Dragon(kiter pun x tau nama pelakon ni)Jai(Adi putra)adalah adek kepada Malek anak buah Dragon ball


Nie ha si Jai..huh!pada kiter memei(memang)menjadi betoi watak Adi putra nie..ada 2 trademark yg dia salu guna dalam dialog..meeemei aar..(memang lah) ngan seremmmnyehhh....hehehe..kira lawak ar kalau dengar..si Jai ni jahat la..dia sanggup buat apa saja demi duit..sanggup belot dengan Dragon dan kerja ngan King..dan jugak sanggup bunuh sedara sendiri pun...Jai juga ada pengikut sendiri la..


Watak Zizan memang kelakar abis lar..gamat pawagam bila kluar je si Abang Long Fadil(Zizan).Fadil nie kira gangster gak..tapi penakut..kawan baek kepada Malek.Selepas kluar dari penjara Malek lepak umah Fadil la.Kalu korang tengok dalam FB ayat biru "Sejak aku korek idung abg long bukit bintang,baek terus resdung dier"haa itu dialog Fadil la...
Nie masa keta Fadil terbakar kerana di bakar oleh geng shark boleh fadil kata aduiiiyaii abis la keta wa jadi BBQ....hahaha..


Malek dah cuci tangan..dah tak nak lain join ngan mana2 kumpulan gangster..tapi Shark asek nak kacau je..shark bimbang Malek kembali kerja ngan King..akan turun la prestasi dia nanti..Macam2 cara si shark ni buat utk memusnahkan Malek..


Citer nie penuh ngan aksi la..Aaron kira ok la bawak watak hero..dengan badannya yg tough tu.Tapi Shamsul kalo x blakon lagi elok kot..haha..macam x sesuai je dia blakon..Adi Putra pun sgt best..Zizan sangat lawak..citer yg penuh aksi..di selit dgn sedikit komedi..jalan cerita yg straight to the point..x de la nak meleleh2 bagai..



Nie antara aksi Aaron ngan Adi Putra..fuhh..kiter tabik spring lahh..
Bagi penggemar filem aksi..atau nak tengok sendiri filem arahan Shamsul Yusof nie pegi la tengok di pawagam sekarang..tiketnya mcm goreng pisang panas...Kiter kasi 4 BINTANG..Semoga Shamsul akan terus mengarahkan filem2 yg best lagi selepas nie..

6 comments:

DIEDA said...

kl gangster terbaek lahhhhhhh <3

Kak Sal said...

betul...sgt2 terbaekkkkk

Free Download said...

best sangat ke cite ni?

*Miss Geli^ said...

kak sal, nowa ni..

kak sal tinggal komen, tak tinggal link blog tau..bepeluh nowa cari blog kak sal..

btw, nowa tak leh komen kat chat box.opis blok.

erm..TV3 panggil bagi hadiah..
saya dan suami dah pegi amik..
pastu derang dah interview bagai..
ni link dia

http://www.gua.com.my/hiburan/berita-hangat/Penangan_Bantahan_CikGeliGeli.html

ok kak?

yana halim said...

dah tengok citer nie.....best jugak. paling x suke watak si shamsul. kalau cakap dgn cina buat slang2 cina tu tak pe la. tapi bila ckp dgn melayu pun slang cina sgt menyampes la. annoying gile dgn tattoo konon2 nmpak brutal tapi belasah orang tua & bunuh org takde senjata. entahapehape..

Kak Sal said...

yana..shamsul tu jgn blakon la..dok ajer nak kusi pengarah tu...haha

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog