Friday, 28 October 2011

Nurul Ikan Bakar-Batu Uban Penang

Salam satu blogger..


Hari cuti Deepavali baru2 nie kiter sekeluarga pegi jalan2 Penang..emm..agak ramai jugak la manusia..biasa la kan..public holiday..masa nie la yang terluang pun nak pegi shopping2 atau beriadah bersama keluarga..
Dah lama x naik feri..asyik2 ikut jambatan ajer..malas menunggu kekdahnya..hahha..Atas permintaan anak2 yg nak naik feri..maka en hubby pun setuju la...masa atas feri sempat lagi bergambar..mcm pelancong la pulak...


Dah sampai tu..terus ajer la kiter ke QueensBay..shopping2..sampai penat...dan rabak poket...kuikuikui...
Perut pun dah berkeroncong...teringin nak makan ikan bakar la pulak..kali ni nak try kedai lain la..bukan yg ari tu..kedai makan ni kat area batu uban..dengar ceritanya kedai ni dah glamour..masuk rancangan TV Kuali Oh Kuali...dan ramai gak artis2 yg turun makan kat kedai nie...info nie di perolehi dari gambar2 tuan kedai ngan artis2 tersebut la..emm..




Nie la rupa kedainya..Kiter x sempat lak nak ngambik gamba sekitar kedainya..ujan la time tu..nak cari tempat nak duduk pun payah..banyak yg basah..Kedai ni tepi sekali..jadi senang jugak la nak parking..tempat duduk pun banyak..ada macam2 jenis kerusi meja..ada yg atas pokok..bawah pokok...duduk bersila pun ada..berdiri pun ada..err..tak baik tau makan berdiri...cuma berdiri bila nak bayar la...ngeee....
Lagi sekali kiter nak minta maaf...lapor punya pasal..sampai aje makanan..dah nak abis kiteorg bedal baru teringat nak snap gambo...huh! tu pun mujor teringat...kalau x ingat jugak...makanya nengok aje la sign board kedai tu ajer la...hahaha...Apa menu kiteorg makan..emmm..jom tengok...


 Nie sotong goreng tepung..emm..boleh la makan..banyak tepung dari sotong...hehe..
 Tomyam nie buat utk 3 org makan..emm..tomyam ade rasa lemak2 sket..mcm ade letak santan kot..?err boleh ke letak santan...???emm...entah la kan...tapi memang sedap la..
                         Ikan siakap bakar..best la ikan nie...
                       Kailan ikan masin..emm..biasa la kan..


Kita bagi 3 bintang untuk restoran nie...pasalnya..kiter ade oder kerang bakar yg sampai nak balik pun x sampai2..hampeh betul..mujor ikan bakarnya sedap..dan kiter sekeluarga pun tengah lapor...habeh gak la kiterorg pulun...cumanya x menjilat pinggan ajer la..ikan tu pulak bapak punya besor..termonyeh2 gak la nak ngabehkannya...dan bila nak bayar..ishh..murah la pulak..Rm60+ jer makan utk 7 org tu..air lagi..nasi putih lagi...emmm..berbaloi2....
Photobucket

1 comment:

yana halim said...

destinasi mesti pergi selepas gerai kak sal. hehe.. (next time ke kulim)

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog