Monday, 27 October 2014

TERATAK MEE UDANG KAK TIE

Assalamualaikum..salam satu blogger...

Apa habaq rakan2 blogger hari nie...???ehhehe..perasan dj radio ke apa nie..ke perasan follower dok tunggu new entry ler kekonon kann...lantakkk...!!! kikikikilala...

Entry kali nie entry jalan2 cari makan la sebenaqnya..x pa la..kita bermukadimah la dulu noo...Mgu ni adalah minggu yg agak sibuk la jugak..kesana ke mari..kebanyakkan masa dok dalam keta ja..sampai naik lenggoh pinggang tapi mujoq x kena drive..pasai dah ada driver extra dah la ni yg boleh bergilir ngan en suami kan...Jalan Kulim-Baling cemuih sangat dah dok lalu pi balik pi balik..selagi Aiman dok belajaq di Sek Agama Yayasan Khairiah Kupang tu..selagi tu la dok ulang alik ke sana...

Jalan Kulim-Bukit Merah pun sama la jugak...kerap sangat dah dok ulang alik dalam 2 bulan nie..pasainya..

Tuuu..dok pi hantaq dan ambik budak kat belakang tu dari kolej dia di Bukit Merah...hehehe..baru dua bulan..rasa cemuih dah dok ulang alik..benaqnya kampung asai tempat saya membesaq pun di Taiping jugak la..tapi la ni dah lama menetap di Kulim..ada umah di Kamunting pun bagi sewa saja..mak ayah pun dah mai pindah dok di Kulim..

Cerita entry kali ni adalah ketika hantaq budak tu balik ke Kolej KPAKK Bukit Merah tu la..sebelum hantaq dia kami terus ke Kamunting dulu..dok dengaq cerita ada restoran mee udang sedap di Kamunting tu..ni nak pi try la..



Ninnn diaa..sampai dah kat restoran tu..x payah pun nak cari..turun ja fly over depan econ save tu..jalan depan sikit kat area pasar malam tu lah..belah kiri akan nampak lah sign board mcm gambaq di atas ni...mai la singgah...

Emm..nampak sedap dak..???Memang sedap pun..ikut citarasa saya la..lagu ni menu dia hanya rm9...Mee udang biasa saja..tapi udang berlambak..jenuh selak udang baru nampak mee...puas hati la makan udang..Org Kamunting x gaduh nak pi sampai kola sepetang nun nak makan mee udang..tang ni pun kira terbaek dah...
Ni nasik goreng biasa...Arman Haziq ni menu dia megi goreng atau nasik goreng je..tapi dia kata nasik goreng ni tak sedap..hehehe..saya x rasa..jadi no komen lah..
Ni pulak Char Kuey Tiaw..pun banyak udang jugak..tapi ikut citarasa saya tak kena selera lah..
Ni udang yg di kaup naik ke pinggan..susah sgt nak makan mee..banyak sangat udang kan..
Ni pulak Mee Udang Super Special..Rm15..sepatutnya ada ketam ngan udang tapi masa kami pi ni ketam tak ada stok..di ganti dengan sotong lah..en suami punya oder nie..en suami kata kuah mee mabeles..tapi dia x suka karot yg di racik halus tu..susah nak makan katanya yg x suka karot..ehhehe


Jadi kesimpulannya mee udang kat sini terbaek jugak lah..tak payah nak merantau jauh2 pi sampai ke kola sepetang nun..saya bagi 3 bintang lah..menu yg best mee udang saja la kot...yg lain2 tu mcm x berapa kena dengan selera..nanti kalau mai lagi boleh cuba menu lain...

Ok Bai!!

1 comment:

zarulfarhana said...

woo menarik jgk mee udang special dia

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog