Monday, 12 November 2012

Kelas crepe pulak..

Salam satu blogger..

Kali nie entry fresh from oven yer..kalo ikutkan smlm patut post n3 nie..tapi di sebabkan mengantuk yg teramat sgt layan mata la jawapnya..Smlm kiter join kelas lagi..tapi kali ni kelas sempoi jer..yg mudah2 je..kelas demo Tiramisu Mille Crepe,Cocoa Bavarian Pudding Roll,Cheesy Meringue Tart,Painting On The Roll dan Hokaido Cup Cake...nampak mcm byk kan..tapi kejab je kelas nie..lebih kurang 4jam setengah je..

Nampaknya antara resepi2 di atas kiter nak try Hokaido Cup Cake dulu la..lusa nak pi beli barang..smlm nak terus beli tapi ada brg yg abis stock..Tiramisu Mille pun best jugak..cuma chef tu x letak byk cream..kiter rasa kalau lebihkan sket cream tu mesti lagi yummy..Cocoa Bavarian Pudding Roll pun sangat sedap dan lembut je..tapi chef letak puding perisa honey dew..not my taste la..huhuhu..kalau buat perisa  manggo atau blueberry ke..mesti lagi sedap...ishh..mula nak menderhaka pulak nie..cemana nak pandai kalau gini..cikgu ngaja lain kiter buat lain..kan..kan..

 Nie haa..rupa chef smlm..mcm garang kan..tapi x le garang..cuma x brapa pandai berkomunikasi..kiter dah la baru abis keje mlm..ngantuk je dengar dia berdemo kat depan tu..mujur meja kiter depan sekali..malu gak klu terlena..gagah la jugak celikkan mata nie..

 Ini cocoa bavrian pudding roll...skrg baru kite tau cemana cara buat kek gulung...

 Nie Tiramisu Mille Crepe..emm..yummy..buat pun senang je rupanya..

 Hokaido Cup Cake..superb..mabeles..gebuss teramat..

 Hokaido yg dah siap boh bedak..

 Cheesy Meringue Tart..mcm pavlova la atas tart tu..rangup dan manis....

Nie chef nak ajar cara nak lukis mcm gini atas kek gulung..kalau nak lukis atas coco bavarian pudding roll pun boleh gak..tapi yg nie chef buat sponge cake..klu lukis kartun mcm nie agak rumit gak..kalau lukis yg simple2 macam buah strawberry atau tulisan mudah sket kot..emm..yg nie entah bila ler kiter nak try...

Kelas selepas ini ada macaron..emm..tengah timbang tara nie..nak join ke idak...macaron tu comel,,tapi agak rumit nak membuatnya kan..cerewet sket la kan...emm..x pe..ade org tu janji kalau kiter x join nanti dia nak ngaja kiter..hehehe..suke..suke..u know who u are.....



Photobucket

2 comments:

Sop said...

sedapnya
baru tgk gambar..
kalau makan mesti lg sedap.. hehe

A Girl Like You said...

Ni cool sangat cool sangat!!! Really cool!!! :D

Keep it up!!! <3

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog