Wednesday, 15 February 2012

Cuti-Cuti Ke Langkawi Part 4

Salam Satu Blogger...

*N3 nie dah draff byk ari..cuma x sempat nak letak gamba..bz teramat sgt..*

Dah jemu nak perabis episod cuti2 langkawi nie..nie part terakhir lah..kiter nak pendek2 kan citer.. asal nak cepat habis..hahaha..lagi pun dah selalu pegi..dan kali nie kiteorg more to lepaking je..kalau datang Langkawi x naik cable car..tak pegi island hoping..tak pegi makam mahsuri..kiranya macam half cooked vacation ler..x menarik nak di citerkan...

AB Motel kiter dah citer dalam Part 1 kan..petang hari pertama tu kiteorg hanya lepak kat bilik..tido..dan Aiman dan Haziq x abis2 merenggek nak main ombak...petang tu ombak kuat la..best sangat..x boleh nak pegi main jauh2 tengah laut sket..ombak datang tolak ke tepi...hehe..semua pun turun mandi laut la..En hubby sewa jet sky..Rm120 uttuk 1/2jam..emm..mahal kan..??tapi sewa jugak la..bawak anak2 ronda tengah lautan...

Malamnya kiter pegi makan kat Restoran Patani kat Padang Mat Sirat..okay la makanan kat sini..tapi malam tu org ramai..dah la makanan datang lambat..harga macam kene ketuk jer...huhu..Lepas mkn balik motel..ade beli makanan ringan,roti dan susu kotak penuh cream..utk sarapan pagi esok..Aiman kata nak bangun awal2 pagi mandi laut...hehehe..tapi..emm..x terjaga pun..kiter saje malas nak kejutkan dia..biar dia lena puas2...

Tengahari makan kat restoran Jom Ikan Bakar kat Padang Mat Sirat...wahhh..lauk pauk kat sini semuanya sedap2..dan banyak pilihan..ikan bakar pun panas2..air asam cicah ikan bakar pun sedap sangat...2 hari kiteorg mkn kat sini..esoknya sebelum balik pun kiteorg mkn kat sini gak...sama je harga..mkn 7 beranak rm50 je..ikan bakar 2-3 jenis lagi...kira puas hati la mkn kat sini...Sebelum balik motel sempat singgah kat tapak go kart kat padang mat sirat..en hubby layan go kart lak...Rm35 untuk 4 round....


Nie banner kedai Jom Ikan bakar tu...

                                  Antara ikan2 yang dah siap bakar..

                                                 En hubby layan Go Kart....




Lepas tu kiter hanya pegi shopping2 barang org kirim je kat beras terbakar..pegi kedai Al Ikhsan kat pekan kuah..jalan2 kat Kompleks Langkawi..lepas tu balik mandi laut lagi...hehe..Esoknya pagi2 kejutkan Aiman dan haziq mandi laut..biar dorang mandi sampai puas..Lepas lunch kiteorg terus pegi shopping choklat kat Haji Ismail Group..dan singgah Idaman Suri..ya Allah..punya sesak ngan manusia...kiter sempat capai senduk2 dan frame gamba je..dan jugak mangkuk yg boleh masuk microwave tu..4 biji rm33 je...x leh tahan dok lama2 dalam idaman suri tu...fuhhh!!sesak sungguh...Keluar dari Idaman suri terus antar keta..tuan punya keta pun dah call tanya bila nak antar keta dia...huhuhu..maklum je peak season kan..lewat je kene tambah duit la..Naik ferry pukul 2:30pm...Masa sampai kat jetty Kuala Kedah terkezut kiter tengok kesesakan org nak naik ferry..dengar citer ade rombongan 20 biji bus dari KL....alahai..mujur kiter dan balik kan...dah la kat sana dah sedia sesak..tambah lagi lak ngan rombongan nie...ishhh...

  Hanya 2 org nie je x reti penat..boleh lagi possing dalam ferry...yg lain semua zzzzz...layan membuta....hahaha

Okay tamat sudah percutian ke Langkawi kali nie..Alhamdulillah selamat semuanya..dan bajet pun x lari..pasal x banyak pun shopping di sebabkan kesesakkan...ade bagusnya jugak kan...hahaha...
Lupa lak nak cakap...Langkawi Panas giler...x pegi island hoping pun sunburn...huhuhu


Photobucket

4 comments:

yana halim said...

tu la pasal... Cameron tempat sejuk pun panas terik, inikan kat pulau...huhu...

ketikketok said...

lama ke cuti di sini sampai berepisod cam drama korea eh..dh letih tulis tu meh ke House of Magic Potions Taman Royal Lily

ketikketok said...

Another wonders of the world Gallery Microfungus House of Magic Potions Tanah Rata

Kak Sal said...

x de la lama pun..cuma nak citer bg detail..kalau berepisod mcm drama korea..harus akak pengsan...berpuluh2 episod...

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog