Thursday, 9 February 2012

Cuti-Cuti Ke Langkawi Part 1

Salam satu blogger..


Kiter menuntut janji en hubby yang beria2 berjanji nak bawak kiteorg sekeluarga pegi jalan2 selepas Chinese New Year kan..ye la.kiter kan cuti panjang masa CNY aritu..tapi en hubby x cuti..duduk la terperap kiter kat umah kan..ngan anak2 pun cuti panjang gak..tapi x kemana2...jeles je nengok kawan2 gi jalan cuti2 malaysia..


Sudahnya masa cuti Maulidur Rasul ari tu en hubby ngajak pegi ke Langkawi...walaupun hampir setiap tahun ke Langkawi namun kiteorg sekeluarga x bosan2..suka sangat bercuti di Langkawi nie...Bertolak hari jumaat 2hb Feb 2012 pagi2 sebelum subuh...singgah subuh di Gurun dan sarapan awal2 pagi..n shoot terus ke Kuala Kedah.Sebenarnya kali ni kiter x booking kereta dan tempat penginapan tau..hohoho..betapa beraninya kiter kan..kononnya dah biasa sgt2 la ngan Langkawi tu..so malas nak book2 nie..nak terjah la konon...Sampai kat jetty Kuala Kedah parking keta kat dalam kawasan jetty tu..Rm15 sehari semalam..kalau lebih dari 24jam dorang charge 2 ari la.Kiteorg plan nak tinggal kat Langkawi 3hari 2mlm je..Amik tiket ferry..dapat naik ferry 1st sekali..pukul 7:15am..cargasnyaa..hehe..harga tiket ferry masih blom naik..dulu kata nak naik tapi x jadi..Dewasa rm23 kanak2 Rm17...Perjalanan dalam ferry lebih kurang 2 jam camtu la..


            Nie dewan menunggu ferry kat Jetty Kuala Kedah *gamba dari google coz kiter x de snap gamba pun*


Sampai je kat Langkawi terus je pegi jumpa kawan*travel agen* yg memang selalu kiter deal pasal keta n penginapan bila datang bercuti di Langkawi nie..sekali surprise la..keta dah abis beb!hohoho..nak sangat terjah2 kan..mujur la kawan tu dapat carikan kiter keta gak..jadi la dapat keta wira..auto lak tu..janji aircond ok..jangan rosak..pasal skrg nie panas sungguh kat Langkawi..Keta dapat Rm140 utk 3ari 2 mlm..terpaksa terima coz peak season kan..dalam ferry tadi pun dah penuh ngan umat manusia..kene la grab mana yg ada..x de pilihan..


Cadangnya kiteorg nak pegi jalan2 kat oriental village dulu..tapi memandangkan risau nanti x dapat tempat menginap..kiterorg pun pegi cari dulu la..lepas 1 hotel ke 1 hotel kiteorg bertanya..semua penuh..kononnya nak cari hotel yg dekat ngan pantai dan ade swimming pool la..hampeh..fully booked la..aduii..Skali dapat jugak bilik sea view lagi..kat AB Motel...Rm300 utk 2 mlm..Dan AB Motel ni terletak di Pantai Cenang..alhamdulillah..kalau lewat lagi harus la kiteorg tido tepi pantai la kekdahnya...




Nie la rupa tempat penginapan kiter..bilik kiterorg tingkat atas yg hujung sekali..


Permandangan dari balkoni bilik kiteorg *gamba dari fb kawan pasal kiter x amik pun gamba dari balkoni*




Dah dapat bilik kiteorg terus pegi Oriental Village ..tempat naik cable car tu..lagipun bilik lom boleh check in lagi..masih awal..waktu tu jam baru pukul 10.30am kot..


Nanti kiter sambung lagi N3 Cuti-Cuti Langkawi Part 2 yea..x leh tulis panjang2..nanti bosan lak membaca kan..






Photobucket

2 comments:

yana halim said...

bestnya dapat pi Langkawi....dah bertahun x pegi situ...huhu

Kak Sal said...

Yana..kalau nak pegi langkawi nie jangan peak season...harus x seronok percutian tu..ramai sungguh manusia...huhuhu

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog