Wednesday, 4 January 2012

Ape Azam Tahun Baru..???





Salam Satu Blogger Dan Selamat Tahun Baru 2012 ...


Ape azam tahun baru korang...????Errkk..agak terlambat ekh kiter tanya...??Dah la wish hepi new year pun lewat jugak *perasan..mcm ade yg kesah* Asal tahun baru jer mesti nak tanya pasal azam kan...emm..yg x de azam pun sesaje je bikin azam jugak...yg dah bernama Azam tu x payah la susah2 nak berazam kan...Azam 10 taun lepas pun blom tentu tercapai lagi la..so azam tahun nie x nak la berazam...hehe..voley..???


Apa2 pun kita ade gak impian untuk kiter laksanakan tahun nie...nak kata azam sangat pun x de la..tapi bukan juga impian kosong...kite tengah gigih berusaha nie...Impian kita nak memiliki DSLR tahun nie...insyaAllah..jika ade rezeki maka akan tercapai la impian kiter neh...huhuhu...


Kenapa ekh kiter nak sangat memiliki DSLR..??emm..pasal kiter suke benor amik gamba..snap sana..snap sini...dan blog kesayangan kiter nie x berseri la tanpa gamba kan..alaa..kamera biasa pun boleh juga amik gamba cantik kan...kalau guna DSLR pun x pandai teknik x cantik jugak jadinya..emm..kene blaja la tu nanti..Jadi lagi satu impian ialah blaja teknik fotografi la pulak...adussss...impian lagi....


Selain dari itu kiter ade impian lagi...tapi yg nie..kite simpan kemas2 dalam hati je..biar kiter ajer yang tau...


Ok la..pada anak2 yang dah kembali ke sekolah dan baru masuk alam persekolahan tu selamat belajar yer..jadi la pelajar yg berdisiplin dan bertangungjawap pada keluarga,bangsa dan negara..dan ingatlah..waktu belajar tu gunakan la sepenuhnya..jangan la terpengaruh atau membiarkan diri di pengaruhi oleh anasir2 luar yg boleh melencongkan tumpuan untuk belajar...kasihan la pada diri sendiri dan keluarga tercinta..yg mengharapkan kejayaan bukan kehancuran...






Photobucket

5 comments:

Cik Puan Muda Umi said...

wahhh dslr..dah bertaun teringin,tak dapat2 lagik..sodih btol..huhu..arap awk bleh capai azam awk ye..:)

yana halim said...

semoga berjaya dpt dslr. Yana x bekenan sangat sbb beso gedabak. Tapi gambo mmg pueh hati giler.

Kak Sal said...

Cik Puan Muda..saya pun dah bertahun teringin..cumanya saya nak cuba untuk merealisasikan impian saya tu dlm masa terdekat nie insyaAllah...

Kak Sal said...

Yana..k.sal pun rasa ia mcm gedabak gak..tapi k.sal sukeee sgt2 pada quality gamba tu...tp mesti kene ada digital kamera yg kecik2 dlm henbeg gak..paling x de pun hp camera mesti kene ade la..

Lydia said...

dh msuk bln februari nih kak sal..dh tcapai lm nk mliki dslr???

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog