Wednesday, 7 December 2011

Filem Ombak Rindu

Salam Satu Blogger...


Kelmarin kiter ngan gegirl gi nonton filem Ombak Rindu..






Dah berjebah blogger  review pasal filem lakonan Aaron Aziz dan Maya Karin nie kan...Kiter pun nak gak review sket..tapi x de la banyak sangat..coz kiter bukan arif sangat pun tentang dunia perfileman nie kan..


Kenapa ya kiter gi nonton filem nie...??Sebabnya ialah kiter dah terminat kat heronya si Aaron Aziz sejak dia blakon drama Emil Emilda lagi..pastu drama Nora Elena lak..dolu2 kiter minat ngan Rosyam Nor..tapi sejak Rosyam dah tua nie minat kiter dah bertuka ke Aaron Aziz la pulak...pasal kiter dok muda lagi..*rasa nak muntah sila tadah sendiri ya*muahahha...


Filem Ombak Rindu nie di Adaptasikan dari novel keluaran Alaf 21 hasil karya Fauziah Ashaari...waaa..laku betoi si Aaron Aziz nie sejak datang mesia nie kan..hujan emas di negeri orang betul nih...ngeee...sejak blakon drama adaptasi dari novel Nora Elena tu..nampak gayanya Aaron nie macam sesuai jadi watak hero dalam novel lak kan..tu pasal dia terpilih blakon filem Ombak Rindu nie...maka hari nie kata Aaron kutipan untuk filem nie dah menjangkau 5.2 million...wowwww!!!!


Komen kiter..filem nie terbaek la..sangat best di tonton..Aaron Aziz membawa watak Hariz dengan jayanya..sangat berkesan..dan Maya Karin pun best..dia ibarat penambah perisa dalam filem nie..Maya membawa watak izzah gadis kampung..mekup pun mcm org kampung..nipis jer..menurut kata Maya Karin nie adalah watak gadis kampung yg pertama kali di lakonkannya..tapi nampak berkesan sangat..tak kekok pun..tapi korang jangan la expect lebih sangat...bagi yang dah baca novel Ombak Rindu tu jangan la mengharapkan filem nie akan keluar sebiji2 macam dalam novel yer...mustahil sgt2 la semua watak dalam novel tu boleh di lakonkan di layar...kalau boleh pun sanggup ke nak tunggu 5-6 jam dalam panggung tu...huhuhu..banyak kiter baca kritikkan2 yg mengatakan filem nie banyak yg x sama ngan dalam novel..ofkos la kan...perlulah di sesuaikan dengan filem...novel dan filem kan berbeza...


X perlu rasanya kiter letak sinopsis citer ni kat sini ek..coz mesti korang dah baca kan..heheh..*dasar pemalas* Cuma kiter nak bgtau sket pada yg nak bawa anak2 menonton tu..ada adegan2 panas di atas ranjang tau...mcm kat bawah nie...


 Nie adegan di mana Izzah telah di jual oleh bapa saudaranya kepada sendiket pelacuran..dan Hariz*Aaron*
org pertama melanggani Izzah...


Kepada mereka2 yg merasanya dirinya gembeng seperti kiter ..sila bawak sekotak tisu atau tuala pun boleh gak yea..pasal korang sure akan nanges mcm kiter gak...huhuhuhu...


Apa2 pun kiter suka pada adegan2 romantik dalam filem nie dan juga permandangan yg indah...mcm gamba di bawah...










*pic hasil carian en google*
Pada yg belom menonton tu sila la pegi yea..citer ni memang best...chaiyok!




Photobucket

1 comment:

MZ said...

belum dpt tgk lgi. huhuhu -.-`

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog