Sunday, 2 December 2012

Jualan Pinggan Mangkuk Di Kilang Miyao-toki (M)Sdn.Bhd


Salam Satu Blogger...

Terlebih ghajin la pulak ari nie..terpost 2 entry nie..hehehe..tapi nie entry fresh from oven hokey..x mau nak peram2 banyak hari coz esok kiter dah pegi kursus multimedia ngan MARA..perghh..x bleh blah betul kan..macam org keje kejaan je kan..kursus2 bagai..bukan ape..dah ada kemudahan dan peruntukkan tu pergunakan la..lagipun sementara masih ade semangat nak menimba ilmu lagi nie..

Entry kali nie bukan nak citer pasal kursus tau..itu maybe esok la kiter story lak..Hari nie kiter ngajak encik suami ke kilang pinggan mangkuk yg buat jualan penghabisan stock pinggan mangkuk yg reject..Kilang Miyao-Toki nie terletak di kawasan perindustrian Kilang Lama Kulim.Memang setiap tahun kilang Miyao-Toki nie akan buat jualan gudang..agak2 ada kot 2-3 kali setahun..kerap la jugak kan..memang org Kulim dan kawasan2 sekitar dah sedia maklum pasal jualan nie.Ada jugak yg datang dari jauh..pinggan mangkuk yg di jual bukan la semuanya yg reject..ada jugak yg elok..kalau reject pun x nampak ngan mata kasar pun..Kilang ni mengeluarkan pinggan mangkuk pelbagai jenama terkenal yg di eksport ke luar negara..antaranya jenamanya adalah seperti Bella,Mikasa dan pelbagai jenama mewah lagi yg di jual pada harga kilang.Pinggan Mangkuk semua dari porselin..ada yg berat ade yg ringan..semua cantik2 belaka la..


Iklan yg terpampang di surat khabar dan FB..ada contact numbe tu..kalau nak tahu bila ade jualan seterusnya boleh la contact numbe tu yer..Tujuan asal kiter pegi tu adalah nak cuci mata saja la..sambil snap sana sini habuan entry blog..tapi hati wanita kan..sangat2 tersentuh ngan jualan2 penghabisan stok nie..makanya tercuci la beg duit jugak..Layan je la gamba2 yang sempat kiter amik sebelum di beritahu camera not allowed..hehehe..

 Lawa betul pinggan dan piring2 nie tau...


 Hitam itu menawan..


 Pinggan yg x reject ada jugak di jual..dengan harga kilang jugak..tapi mahal sikit dari yg reject la...


 Yang ni tray bulat..sebagai gift..setiap pembelian rm20 dapat 1 tray nie..


 Pekerja2 Miyao-Toki yg berusaha melayan pelanggan..ada yg jatuh dan pecah barang2 tu..tapi selambe je dorang buang camtu je..


 Claypot..macam2 jenis claypot..ade yg kecik ade yg besar..dgn mcm2 harga...


 Claypot gak nie...harga yg mcm gini rm40 kot...*lupe..heheh*



 Claypot gak..yg ni ym30 sebiji..


































 Tengok tu..ramai betul kan..hari minggu lak tu..









 Comel kan claypot nie...rm15 je..






 Ini adalah hasil cuci dompet kiter tadi..hehehe..semuanya teringin nak beli..tapi teringat en suami kate x de tempat nak letak..tunggu kitchen kiter siap renovate dulu..



Tray putih tu adalah gift dari dorang...claypot tu memang comel laaa...sukeee...


Pada sesiapa yg teringin nak beli pinggan mangkuk nie..yg tinggal berdekatan ngan Kulim boleh la datang esok jualan hari terakhir..pada yang x sempat tu boleh la tunggu jualan akan datang..


Photobucket

7 comments:

Amie said...

Bestnya ada jualan begini... murah2 lagi tu, kalau dekat nak juga datang...
Salam kenal, follower 197

Kak Sal said...

a'ah memang best la..pinggan mangkuk stail hotel guna tu...

sura said...

sronok nyer tengok..dpt gak cuci mata...claypot tu mmg comey la Kak Sal!!!tergugat hati ini!

yana halim said...

huwaaa......melepas! dah le pinggan mangkuk kurang kat rumah...huhu

❤Kamsiah❤ said...

salam kenal...
datang dari blog Yana..

anak kedua saya pernah keje kat kilang tu kejap..masa tunggu result spm..kejap ja,sbln kut...

Kak Sal said...

ye la sura..memang seronok tengok..rasa nak beli semua hehhe..

yana..kak sal pun 1st time pegi..x beli banyak pun..

kamsiah..kalu keje situ bleh beli lagi murah la kot..??

Fazilah Abdul razak said...

ya la kak sal saya pun first time pergi jadi rambang mata semua rasa nk beli . angkut juga la dekat rm 200. esok nk pergi lagi bawa adik pergi borong pula

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog