Thursday, 26 April 2012

D'Pauh Garden

Salam satu blogger...

Sekejab ajer dah pun nak hujung minggu kan..mcm x terasa je masa berlalu...
ari nie sebenornya kiter nak masak sesuatu bawak gi tempat keje mlm nanti...kawan2 kiter plan nak makan2 macam hari raya hehe..tapi kiter pun x pasti la jadi ke idak...pasal minggu lepas kiter x masuk shift..kiter training...tapi x pe la..kiter akan bawak gak sesuatu mlm nie...apa bendenya...kiter sendiri lom decide...

Ari sabtu lepas..selepas kelas en hubby kiter datang ambik kiter...bawak anak2 sekali...kiter pun ajak dorang dinner siap2 la kan...balik umah leh terus rehat ajer...kawan kiter ade suggest tempat makan yg baru buka area Perda gak la..bg yg x tau kat mana Perda nie..ianya terletak di Permatang Pauh, Seberang Perai ,Pulau Pinang...Dan Restoran D'Pauh Garden nie berdekatan dengan Politeknik Permatang Pauh...dari jauh lagi dah nampak restoran nie...err,,sori yer..kali nie kiter lupa snap gambo restoran ler...huhuhu..len kali ler yer...

Menu kat sini ade banyak tau..ada menu western..menu Thailand..ade pelbagai jenis burger...dan kiter ade nampak stall ais kacang...tapi kiter x oder pun..emm..lagipun kiter rasa x best je kali nie..coz encik hubby demam..n nampak dia moody ajer..tu yg buat kiter lupa nak snap gamba restoran..

X pe la..lain kali mungkin kiter akan datang lagi ke restoran nie utk mencuba menu yang lain...Kali nie kiter try menu western yg ada di sini..

       Nie antara air yg kiter minum..Coklat Ais harganya Rm3.20,Orange Juice harganya RM2.80 dan Juice limau kasturi + asam ko harganya Rm3.80..emm..cantik lak botol tu jadikan gelaskan...


 Mushroom soap..sedap..rasa mcm kat pizza hut...harganya Rm4.90


   Lamb Chop...tak brapa nak best la sos blackpepper dia...Harganya Rm 15.90


 Grilled Chicken Chop...rasanya mcm biasa2 ajer....Harganya Rm12.90..ok la kot..sepadan ngan harganya..


 Spaghetti Carbonara...emmm...yummehh!! harganya Rm9.90...


                Harga dinner kiter mlm tu..emm..ok la kan..harganya pun berpatutan...

Menu western mungkin x special kat sini..lain kali nak oder menu lain lak..okay la..
kiter nak jenguk dapur..tengok apa yg kiter nak buat utk bwk gi keje mlm nie....
                     




Photobucket

3 comments:

Nor said...

salam kenal juga kak sal.amboi sakan dinner tuh, hihi..

wisata outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
Buatlah hari esok lebih baik dari sekarang !
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

Mrs Lurve said...

pernah mkn jgk dkt de pauh garden nie, tp rasa mcm mahal la..kalo western sy suggest LA Tea Garden dkt Sg Dua

 
Design by www.duniashida.com Reserved to Puan Salmiah's Blog